..:: RUMPU.NET 3.0 ::..
Rekisteröidy | Unohtuiko salasana?
Tunnus
Salasana
Muista minut
www.musamaailma.fi
29.5.2015
Paikallaolijat
0 jäsentä ja 7 vierasta
etusivurummutpellitfoorumigalleriaäänestyksetkeikattapahtumathaastattelutlinkittilastotietoja
Keskustelu > Rumpufoorum > Rakentaminen > Stereokaiuttimista monitorit???
 Siirry loppuun 
ruoska83 Stereokaiuttimista monitorit??? Kirjoitettu: 28.6.2012 18:00:37
YO JOU!!

Pitäs saada sähkörummuille monitorit.. Ja ei oo rahaa ostaa, ni aattelin muuntaa tavalliset stereoiden kaiuttimet monitoreiksi. Tässäpä tulee oma rajallisuuteni vastaan!

Miten saan kaiuttimet PA-pöytään. Miten muutan kaiutinpiuhan stereopiuhaksi. Ymmärrykseni mukaan johtojen sisällä kulkee sama "tieto", joten jos PA:n puolen pään vaan vaihtaa/juottaa. Itelleni ei ole tullut vastaan piuhaa, jossa toinen pää kaiutin (punainen/valkoinen) ja toinen pää stereo..

Vai mikä olis paras ratkaisu.. Ns. köyhin idea voittakoon!!
Perusjäsen Viestejä: 3
Käyttäjäpisteet: 0
 
Tsouni VS: Stereokaiuttimista monitorit??? Kirjoitettu: 8.7.2012 19:42:51
Juotat vaan RCA:n puolestaväliä kaiutinkaapelia kiinni, niin kyllä sen pitäs kaiken järjen mukaan toimia kun molemmissa kulkee 2-kanava signaali. Muistat vaan eristää juotokset ettei tule maadotushäiriötä, esim sähköteipillä. Jotku on käyttäny sulakkeitakin, mutta teippi ajanee saman asian.
"Muusikko ei ikinä kasva aikuiseksi"
Perusjäsen Viestejä: 816
Käyttäjäpisteet: 39
 
analuuk VS: Stereokaiuttimista monitorit??? Kirjoitettu: 10.7.2012 18:52:30
RCA-piuha kuljettaa normaalisti vahvistamatonta linjasignaalia, kun taas kaiutinkaapeli jo vahvistettua signaalia. Jos sun kaiuttimet on passiivit eikä mikserissä ole itsessään vahvistinta, niin ei onnistu tuo. Ja, jos kyseessä on Mikserivahvistin, niin kannattaa tsekata ohmit ja tehonkestot kaiuttimista. Livekäyttöön tarkoitetut äänentoistovehkeet on vähän eri kaliiperia kuin kaiken maailman Anttiloiden koti-"hifit".
"Harrastelijan ja ammattilaisen ero on siinä, että harrastelija saa soittaa mitä huvittaa. Ammattilainen soittaa sitä, mistä maksetaan."
Perusjäsen Viestejä: 122
Käyttäjäpisteet: 13