..:: RUMPU.NET 3.0 ::..
Rekisteröidy | Unohtuiko salasana?
Tunnus
Salasana
Muista minut
www.musamaailma.fi
22.5.2015
Paikallaolijat
0 jäsentä ja 9 vierasta
etusivurummutpellitfoorumigalleriaäänestyksetkeikattapahtumathaastattelutlinkittilastotietoja
Rumpuvalmistajat
Rummuilla on yli 1000 vuotinen historia takanaan, mutta vasta 1890-luvulla niitä alettiin yhdistää yhdeksi soittimeksi. Rummusto koottiin eurooppalaisista marssi- ja konserttimusiikin jalostamista virveli- ja bassorummuista, afrikkalaisista ja kiinalaisista tom-tomeista ja Turkkilaisista ja Kiinalaisista vuosituhansia käytössä olleista symbaaleista.

Rumpalin kalusto kasvoi 1920-luvulle saakka. Ensimmäinen settinsä pelkistäjä oli New Orleassin Warren Dodds. Hänen settiinsä kuului 28-tuumainen bassorumpu, kuuden ja puolen tuuman metallivirveli, neljä lehmänkelloa, penaali, 16-tuumainen Zildjian-symbaali ja 10-tuumainen kiinalaistomi.

Nykyinen perus viiden rummun setti otettiin käyttöön 1960-luvulla. 70-luvun ja 80-luvun rockrumpalit kasvattivat rumpujen kokoa ja näköä ja 70-luvun lopulla tulivat markkinoille myös ensimmäiset sähkörummut. 90-luvun lopulla muotiin alkoi tulla moposetit, eli normaalia 22-tuumaa pienenmpi bassorumpu ja yleensä 2 tomia ja virveli. Samaan aikaan isot setit poistuivat muodista 90-luvulla, mutta ovat taas 2000-luvulla löytäneet tiensä rumpaleiden suosioon.

Vaikka setin koot ja muoti on vaihdellut vuosien varrella, edelleen viiden rummun settiä (bassorumpu, virveli ja kolme tomia) pidetään ns. perussettinä.

Rumpuja hankkiessa olisi osattava valita tyylinmukaiset ja tarpeeseen sopivat soittimet. Yleensä paras tapa aloittaa soitto on ostaa käytetty hiukan parempi laatuinen setti, kuin uusi halpissetti. Merkki on monelle kokeneelle rumpalille tärkeä asia. Sen "oikean" merkin löytäminen voi viedä vuosiakin.

Alla olevaan luetteloon on tarkoitus kerätä mahdollisimman paljon eri merkkejä ja käyttäjien kommentteja niistä. Tällä hetkellä luettelossa on 99 rumpumerkkiä.

Lähteet: [Kauko Paksula - Juha Alanko: Rummut, Rumpalin käsikirja], [internet] ja [Rumpu.Netin kävijät]

Amati
Apollo
Arai
Arbiter
Aria
Asama
Ayotte
Basix
BearingEdge
Beni
Beverley
Brady
Cadeson
Century
Chop Shop
Clevelander
Crescendo
DŽAmico
Dauz
DDrum
Dimavery
Doppler Drums
DrumSolo
Dunnett
DW
East
Erla
Ezel
Fibes
FVF
Global
GMS
Gretsch
Grover
Hayman
Head
HighWood
Huston Drums
Image Drumworks
Jalapeno
KD
Kumu
Le Soprano
Leedy
Lefima
Lignum
Ludwig
Luka
Magnum
Mapex
Maxtone
Maya
Millenium
Morris
Newsound
Noble&Cooley
Noonan
OCDP
Origin
Paiste
PDP
Peace
Pearl
Peavey
Phattie
PorkPie
Precision
Premier
RatTrap
Red Rock
Remo
Risen Drums
RJS
RMIF
Road
Rockett Drum Works
Rogers
Roland
Saluda
Slingerland
SMD
Sonor
Sowo
Spaun
Spirit
Stanbridge
Stellar
Sunlite
Tama
Tamburo
Taye
Thunder
Trax
Tribes
Trick
Trixon
Wacco
WorldMax
Yamaha